Перший український підручник із стародавнього сходознавства - Захарова, І. В.; Сарбей, В. Г. (Український історичний журнал, 1991)
В історіографічній спадщині Лесі Українки помітне місце займає "Стародавня історія східних народів" — перший україномовний підручник із стародавнього сходознавства. Автори цієї публікації оцінюють зміст книжки, характеризують її найголовніші особливості. В историографическом наследии Леси Украинки заметное место занимает "Стародавня історія східних народів" — первый украиноязычный учебник древнего востоковедения. Авторы этой публикации оценивают содержание книжки, характеризуют ее главнейшие особенности.