Всеукраїнська наукова асоціація сходознавства (1926—1931 рр.) - Черніков, І. Ф. (Український історичний журнал, 1991)
Відтворюється яскрава картина діяльності Всеукраїнської наукової асоціації сходознавства, на основі якої здебільшого формувались орієнталістичні центри в Києві, Харкові, Одесі. Згадуються визначні українські вчені, репресовані в 30-ті роки, імена яких були довгий час несправедливо забуті. Воспроизводится яркая картина деятельности Всеукраинской ассоциации востоковедения, на базе которой преимущественно формировались ориенталистические центры в Киеве, Харькове, Одессе. Упоминаются выдающиеся ученые, репрессированные в 30-е годы, имена которых были длительное время несправедливао забыты.