Сталінізм і Україна (Продовження) - Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 1991)
У даному розділі статті йдеться про політико-ідеологічні умови формування культу особи Сталіна, розкриваються прояви та особливості цього процесу на Україні у 1917—1920 рр. В данном разделе статьи идет речь о политико-идеологических условиях формирования культа личности Сталина, раскрываются проявления и особенности этого процесса на Украине в 1917—1920 гг.