Життєвий та творчий шлях В. Б. Антоновича - Киян, О.І. (Український історичний журнал, 1991)
У статті висвітлюється життєвий і творчий шлях видатного українського історика В.Б. Антоновича, розповідається про найважливіші праці вченого, розглядаються основні риси його схеми історичного процесу на Україні. В статье освещается жизненный и творческий путь выдающегося украинского историка В.Б. Антоновича, рассказывается о наиболее важных работах ученого, рассматриваются основные черты его схемы исторического процесса на Украине.