З досвіду розв’язання національного питання на півдні України (1920—1930 рр.) - Гусєва, С.О.; Цобенко, М.М. (Український історичний журнал, 1991)
Зроблено спробу розкрити діяльність партійних організацій Одеської області по здійсненнб ленінської національної політики на прикладах роботи з національними меншостями півдня України. Предпринята попытка раскрыть деятельность партийных организаций Одесской области по осуществлению ленинской национальной политики на примерах работы с национальными меньшинствами юга Украины.