Мишко Япончик - Шкляєв, І.М. (Український історичний журнал, 1991)
На основі архівних матеріалів і свідчень мемуаристів автор висвітлює деякі маловідомі сторінки життєвого шляху колишнього електрика М. Віницького, який згодом став одеським злодієм Мишком Япончиком. На основании архивных материалов и свидетельств мемуаристов автор освещает некоторые малоизвестные страницы жизненного пути бывшего электрика М. Виницкого, который впоследствии стал одесским вором Мишкой Япончиком.