Українське національне відродження. Нова аналітична структура - Магочий, П. (Український історичний журнал, 1991)
У статті висвітлюється процес українського національного відродження з кінця XVIII ст. і до 1917 р., його особливості, стадії й етапи. В статье освещается процесс украинского национального возрождения с конца XVIII в. и до 1917 г., его особенност, стадии и этапы.