Захист докторських дисертацій В. И. Борисенком і В. Ю. Королем - Колодєзєва, С.П.; Шиловцева, В.С. (Український історичний журнал, 1991)
26 жовтня 1990 р. на засіданні спеціалізованої ради по захисту дисертацій при Інституті історії АН УРСР відбувся захист дисертації на здобуття вченого ступеня доктора історичних наук зав. кафедрою історії України Київського державного педагогічного інституту В. Й. Борисенком на тему: «Шляхи еволюції феодалізму на Лівобережній Україні в другій половині XVII ст. (соціально-економічні проблеми)»..