Участь добровільного товариства „Техніка масам” у здійсненні більшовицьким режимом економічних перетворень у 30-ті рр. XX ст. на території Української СРР - Доценко, В.; Костюк, Є. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті на основі архівних матеріалів розглядаються, на прикладі товариства "Техніка масам", питання залучення більшовицьким режимом громадських організацій до проведення економічних перетворень першої половини 30-х років ХХ століття. В статье на основе архивных материалов рассматриваются, на примере общества "Техника массам", вопросы использования большевицким режимом общественных организаций в осуществлении экономических преобразований первой половины 30-х годов ХХ столетия.