Наукова конференція, присвячена 135-річчю з дня народження Д. І. Яворницького - Бекетова, В.М.; Чернов, Є.А. (Український історичний журнал, 1991)
26 жовтня 1990 р. у м. Дніпропетровську відбулася наукова конференція, присвячена 135-річчю з дня народження та 50-річчю з дня смерті Дмитра Івановича Яворницького. її організатором став Дніпропетровський історичний музей (ДІМ), що носить ім’я видатного вченого-ук-раїнознавця. Вона увійшла складовою частиною в різноманітну програму урочистих свят на відзнаку пам’яті відомого українського історика.