До питання про якісний склад партії - Тонкошкуров, В.Г. (Український історичний журнал, 1991)
Публікація В. П. Вароді в № 1 «Українського історичного журналу» за 1990 р. «Зміна якісного складу партії в умовах перебудови» привертає до себе увагу глибиною і в цілому конструктивним підходом до аналізу процесу оновлення КПРС у сучасних умовах. Проте окремі її положення лишилися, на мою думку, логічно незавершеними і недостатньо обгрунтованими.