Вшанування д-ра іст. наук, проф. Д.П.Пойди у зв'язку з його 80-річчям - Швидько, Г.К. (Український історичний журнал, 1989)
21 жовтня 1988 р. на історичному факультеті Дніпропетровського університету відбулося урочисте засідання вченої ради, на якій вшановували відомого українського історика, д-ра іст. наук, проф., заслуж. працівника вищої школи УРСР Дмитра Павловича Пойди з нагоди 80-річчя з дня його народження та 60-річчя наукової, педагогічної і громадської діяльності.