Клинические показатели крови дельфинов-афалин при бактериемии - Андреева, Н.А.; Сергиевская, М.О.; Патыка, В.Ф. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Исследованы изменения клинических показателей крови дельфинов при бактериемии. Выявлены основные возбудители бактериемии у этих животных. Отмечена морфологическая изменчивость нативных культур, выделенных из крови дельфинов в течение нескольких пассажей данных микроорганизмов на твердых средах. Досліджено зміни клінічних показників крові дельфінів при бактеріємії. Виявлені головні збудникі бактеріємії у цих тварин. Відмічалась морфологічна мінливість нативних культур, які були виділені із крові дельфінів, протягом декількох пасажів цих мікроорганізмів на твердих середовищах. The variatioin of dolphin blood clinical indexes by bacterized hematal have been investigated. The essential bacterized hematal contagions are determined in these animals. It is noted morphological variability native cultures of the microorganisms which are allocated from dolphin blood during several bacteriological plating on firm solid mediums.