Економічне обґрунтування доцільності застосування біопрепаратів при вирощуванні бобових культур - Халеп, Ю.М.; Веремейчик, Н.М.; Горбань, В.П.; Крутило, Д.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Представлені результати досліджень свідчать про високу економічну ефективність застосування біопрепаратів на основі активних штамів бульбочкових бактерій при вирощуванні сої та люпину. Передпосівна інокуляція насіння є ресурсоощадним агрозаходом, оскільки додаткові витрати на її проведення в розрахунку на 1 га складають лише 1 % – для сої та 6,6 % – для люпину. Представленные результаты исследований свидетель-ствуют о высокой экономической эффективности применения биопрепаратов на основе активных штаммов клубеньковых бактерий при выращивании сои и люпина. Предпосевная инокуляция семян является ресурсосохраняющим агрометодом, поскольку дополнительные затраты на ее проведение в расчете на 1 га составляют только 1 % – для сои и 6,6 % – для люпина. The represented results of researches testify to high economic efficiency of application of biological preparations on the basis of active cultures of nodule bacteria at growing of soybean and lupine. Inoculated seeds are agrarian west which provides saving of resources as additional charges on its conducting in a calculation on 1 hectare are only 1 % – for soybean and 6,6 % – for a lupine.