Вшанування доктора іст. наук, професора П. М. Шморгуна у зв’язку з його 70-річчям - Горбул, О.Д. (Український історичний журнал, 1991)
28 грудня 1990 р. колектив Інституту підвищення кваліфікації викладачів суспільних наук при Київському держуніверситеті ім. Т. Г. Шевченка відзначив 70-річний ювілей заслуженого діяча науки УРСР, доктора історичних наук, професора кафедри політичної історії Петра Михайловича Шморгуна.