Зустріч в Інституті історії України АН УРСР з болгарським ученим, професором Г. Бояджиевим - Знаменська, М.В.; Шевченко, О.В. (Український історичний журнал, 1991)
20 листопада 1990 р. в Інституті історії України АН УРСР відбулася зустріч з директором Болгарської Енциклопедії при Президії Болгарської Академії наук, керівником групи методології та історіографії при Інституті історії БАН, доктором філософських наук, проф. Георгієм Дяковим Бояджиєвим.