Проблема антифеодальної боротьби селян Правобережної України у XVIII ст. в наукових дослідженнях 20—30-х рр. - Іванова, Л.Г. (Український історичний журнал, 1990)
Проаналізовано праці про антифеодальну боротьбу селян Правобережної України XVIII ст., що були опубліковані на сторінках наукових досліджень у 20—30-ті роки. Показано як позитивні моменти у висвітленні даної проблематики, так і недоліки, що були притаманні у той час радянській історичній науці. Проанализированы труды об антифеодальной борьбе крестьян Правобережной Украины XVIII века, которые были опубликованы на страницах научных исследований в 20—30-е годы. Показаны как положительные моменты в освещении данной проблематики, так и недостатки, присущие в то время советской исторической науке.