Ідейно-теоретичні джерела і генезис поглядів В. І. Леніна на колективістську сутність соціалізму - Кремень, В.Г. (Український історичний журнал, 1990)
На основі аналізу поглядів представників утопічного соціалізму, основоположників марксизму та перших кроків практичної діяльності по будівництву соціалізму розкриваються ідейно-теоретичні джерела та еволюція розуміння В. І. Леніним колективістської сутності соціалізму. На основе анализа взглядов представителей утопического социализма, основоположников марксизма и первых шагов практической деятельности по строительству социализма раскрываются идейно-теоретические источники и зволюция понимания В. И. Лениным коллективистской сущности социализма.