Аналіз ландшафтного різноманіття Миколаївської області - Патрушева, Л.І. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті виділено сучасні проблеми, що існують в природно-заповідному фонді Миколаївської області. Розроблено механізм оптимізації природно-заповідного фонду. Виділено основні положення оптимізації. Представлені рекомендації щодо територіальної організації об'єктів природно-заповідного фонду. В статье выделено современные проблемы, которые существуют в природно-заповедном фонде Николаевской области. Разработано механизм оптимизации природно-заповедного фонда. Выделено основные положения оптимизации. Представлены рекомендации по территориальной организации объектов природно-заповедного фонда. The article is devoted to the current problems of Mykolayiv region's natural reserve fund. Author tells about developed mechanisms of ist optimization and gives recommendations on territoriel organization of natural reserve fund objects.