Славістична конференція в Італії - Мицик, Ю.А. (Український історичний журнал, 1990)
З 3 по 9 липня 1989 р. у місті Урбіно (Італія) проходив міжнародний симпозіум -«Сприйняття середньовіччя в часи барокко в Польщі, на Україні і в Росії». Його організатором була кафедра слов’янської філології Лінгвістичного інституту Урбінсько-го університету. У симпозіумі брали участь історики та філологи з Італії, СРСР, ПНР, НРБ, ФРН, США, Франції та Бельгії.