Ювілейне засідання Комісії істориків СРСР та ЧССР - Віднянський, С.В. (Український історичний журнал, 1990)
18—23 вересня 1989 р. в Москві проходило ювілейне, XX засідання Комісії істориків СРСР та ЧССР, присвячене обговоренню теми «Історична наука та її роль в оновленні соціалізму». У його роботі брали участь близько ста вчених, в тому числі велика делегація чехословацьких істориків на чолі із заступником директора Інституту марксизму-ленінізму ЦК КПЧ, чл.-кор. ЧСАН І. Кремпою.