Нестор Махно: звивисті стежки політичного авантюриста (продовження) - Волковинський, В.М. (Український історичний журнал, 1990)
Йдеться про взаємовідносини Махна і Григор’єва у період григор’євського заколоту, на конкретних фактах показано, чому «батько» не підтримав отамана і, зрештою, наказав убити його. Рішення Троцького і його послідовників ліквідувати махновщину в період наступу Денікіна змусило Махна форсувати свій перехід до антирадянського табору влітку 1919 р. Рассказывается о взаимоотношениях Махно и Григорьева в период григорьевского мятежа, на конкретных фактах показано, почему «батька» не поддерживал атамана и в конце концов приказал убить его. Решение Троцкого и его последователей ликвидировать махновщину в период наступления Деникина вынудило Махно форсировать переход в антисоветский лагерь летом 1919 г.