Ярослав Галан — борець за правду і справедливість (Український історичний журнал, 1990)
Пропоновані документи відносяться до тієї частини творчої спадщини відомого українського радянського письменника Я. О. Галана (1902— 1949), яка досі не була опублікована з різних міркувань (переважно кон’юнктурного характеру). Ці матеріали становлять певний інтерес, оскільки дають змогу краще уявити атмосферу суспільно-політичного життя в СРСР, зокрема на Україні.