Василь Григорович Ляскоронський - Ситник, О.М. (Український історичний журнал, 1990)
Автор показав життєвий і творчий шлях відомого українського історика, археолога й нумізмата В. Г. Ляскоронського. Спинився на характеристиці основних праць вченого, зокрема з археології, історичної географії України та історії Київської Русі. Автор показал жизненный и творческий путь известного украинского историка, археолога и нумизмата В. Г. Ляскоронского. Остановился на характеристике основных трудов ученого, в частности по археологии, исторической географии Украины и истории Киевской Руси.