Радянсько-фінляндська війна 1939—1940 рр. (закінчення) - Носков, А.М. (Український історичний журнал, 1990)
На основі нових радянських і зарубіжних архівних документів автор статті зробив спробу проаналізувати причини виникнення радянсько-фінляндської війни, її невдалого ходу для Червоної Армії і наступний вплив цього збройного конфлікту на подальший розвиток другої світової війни. На основе новых советских и зарубежных архивных документов автор статьи сделал попытку проанализировать истоки возникновения советско-финляндской войны, причины ее неудачного хода для Красной Армии и последующее влияние этого вооруженного конфликта на дальнейшее развитие второй мировой войны.