Всесоюзний «круглий стіл» - Сарбей, В.Г. (Український історичний журнал, 1990)
20—24 листопада 1989 р. Відділення історії АН СРСР та Інститут історії СРСР АН СРСР провели у м. Звенигороді (під Москвою) наукову конференцію («круглий стіл») «Російська багатонаціональна держава: формування і шляхи історичного розвитку».