Про час виникнення та соціальну типологію літописних «градів» Древлянської землі - Звіздецький, Б.А. (Український історичний журнал, 1990)
Визначаються хронологічні рамки функціонування найдавніших укріплень Древлян ської землі. Порушується питання про їх соціальний статус, економічну базу, місце серед однотипних синхронних пам’яток інших східнослов'янських територій кінця І тис. н. е. Определяются хронологические рамки функционирования древнейших укреплений Древлянской земли. Поднимается вопрос об их социальном статусе, экономической базе, месте среди однотипных синхронных памятников других восточнославянских территорий конца І тыс. н. э.