Идентификация напряженно-деформированного состояния составного сферического полого тела - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Наведено явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами різних параметрів та пружних станів складеного сферичного тіла. The explicit expressions of functionals-residuals gradients for identification of various parameters and elastic states of compound spherical body by means of gradient methods are presented.