Решение непрерывной однопродуктовой задачи оптимального разбиения с дополнительными ограничениями - Киселева, Е.М.; Кадочникова, Я.Е. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто неперервну лінійну однопродуктову задачу оптимального розбиття множини Ω з n-вимірного евклідового простору на підмножини із розташуванням їх центрів при додаткових обмеженнях типу обмежень на пропускні можливості комунікацій. Наведено метод і алгоритм розв’язання цієї задачі. A continuous linear single-product problem of optimal partitioning of a set Ω from n-measurable Euclidean space into subsets with allocation of their centers and additional conditions such as conditions on throughputs of communications is considered. The method and algorithm of the solution of this problem are presented.