Анализ вычислительных схем моделирования процессов геогидродинамики - Богаенко, В.А.; Кудин, В.И.; Скопецкий, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто задачі розв’язання систем лінійних алгебраїчних рівнянь (СЛАР) з матрицями обмежень загального вигляду, що виникають при дискретизації методом функцій Гріна деяких крайових задач геогідродинаміки. Проведено порівняльний аналіз характеристик різних алгоритмів розв’язання таких СЛАР, зокрема методу базисних матриць (МБМ). Запропоновано методику уточнення розв’язку, отриманого за допомогою МБМ. Solution of general linear algebraic systems of equations with constrained matrices, which arise while discretizing some geohydrodynamics boundary-value problems using Green functions method has been considered. Comparative analysis of characteristics of different algorithms used to solve such equations, in particular, basis matrix method (BMM) has been performed. Solution refinement method for solutions obtained by BMM has been proposed.