О двухкомпартментной фармакокинетической модели с запаздыванием на основе динамики михаэлиса–ментена: метод декомпозиции - Марценюк, В.П.; Андрущак, И.Е. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Запропоновано двокомпартментну фармакокінетичну модель, в якій для опису потоку лікарського препарату між компартментами використано динаміку Міхаеліса–Ментена та запізнення в часі, спричинене затримками біоперетворення. Пошук наближеного розв’язку системи рівнянь здійснюється методом декомпозиції на основі поліномів Адоміана. Two-compartmental pharmacokinetical model is offered, where for describing the flow of drug between compartments Michaelis-Menten dynamics and time delay caused by biological transformations delays are used. To find approximate solution of the system of equations the use is made of decomposition method based on Adomianian polynomials extended to delayed equations in this work.