Узкополосный режекторный фильтр для подавления сосредоточенных гармонических помех на основе дискретного преобразования Фурье - Файнзильберг, Л.С.; Глушаускене, Г.А. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто проблему побудови вузькосмугового режекторного фільтра, який базується на прямому і зворотному дискретному перетворенні Фур’є. Теоретично обґрунтовано удосконалення методу за рахунок використання додаткової пошукової процедури, що зменшує ефект розтікання спектра. Наведено результати тестування розробленого алгоритму на реальних і модельних прикладах. The problem of construction of narrow-band rejection filter, based on direct and inverse discrete Fourier transform is considered. The theoretical ground of improvements of method is given due to the use of additional search procedure, providing reduction of spectrum leakage effect. The results of testing of the developed algorithm on real and modeling examples are given