Сучасна англо-американська історична література про партизанський рух на Україні (1941—1945 рр.) - Мицик, Л.М. (Український історичний журнал, 1990)
В публікації робиться спроба розглянути головні тенденції сучасної англо-американської буржуазної історіографії одного з аспектів історії Великої Вітчизняної війни — партизанського руху на Україні. В публикации делается попытка рассмотреть главные тенденции современной англо-американской буржуазной историографии одного из аспектов истории Великой Отечественной войны — партизанского движения на Украине.