Чехословацькі антифашисти в партизанських формуваннях України і Білорусії - Довганич, О.Д.; Пашкевич, В.Г. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюються питання, пов’язані з участю чехословацьких антифашистів у партизанських формуваннях на території України та Білорусії в роки Великої Вітчизняної війни. Наводиться значна кількість імен інтернаціоналістів з Чехословаччини, які разом з радянськими патріотами взяли участь у боротьбі проти гітлеризму. Освещаются вопросы, связанные с участием чехословацких антифашистов в партизанских формированиях на территории Украины и Белоруссии в годы Великой Отечественной войны. Приводится значительное количество имён интернационалистов из Чехословакии, которые вместе с советскими патриотами участвовали в борьбе против гитлеризма.