Фотодокументи розповідають - Петухов, М.Я. (Український історичний журнал, 1990)
У процесі добору фотоілюстративних матеріалів до багатотомної серії нарисів історії класів і соціальних груп населення Української РСР, зокрема присвячених історії інтелігенції, вдалося виявити у фондах Центрального державного архіву кіно-фотофонодокументів УРСР численні фотографії (понад 150), що розповідають про еволюцію історичної науки на Україні, починаючи з кінця XIX ст. і до наших днів.