Науково-практична конференція, присвячена декабристському руху - Казьмирчук, Г.Д.; Каревін, О.С. (Український історичний журнал, 1990)
14—16 грудня 1989 р. у Києві відбулася науково-практична конференція, присвячена декабристському руху. Вона була організована кафедрою історії народів Росії Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, Музеєм історії міста Києва, Київською обласною організацією Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Державною історичною бібліотекою УРСР.