Вбивство Л. Пятакова (Український історичний журнал, 1990)
У Державному архіві Київської області зберігається справа про розслідування вбивства Леоніда Леонідовича Пятакова, документи якого переносять нас в атмосферу жорстокого терору контрреволюційних сил, спрямованого проти керівників революційного руху. Л. Л. Пятаков брав активну участь у революційному русі на Україні, був членом Київського комітету РСДРП(б) та виконкому Київської Ради робітничих депутатів, а з жовтня 1917 р. — головою Київського військово-революційного комітету.