Українська РСР у період відбудови і розвитку народного господарства (1945—1955 рр.) - Коваль, М.В. (Український історичний журнал, 1990)
Автор розповідає про те, як після війни відбудовувалося народне господарство Української РСР, як долалися величезні труднощі на цьому шляху, як розвивалися література та мистецтво. Мова також іде про участь УРСР у зовнішньополітичній діяльності СРСР. Автор рассказывает о том, как после войны отстраивалось народное хозяйство Украинской ССР, как преодолевались громадные трудности на этом пути, как развивались литература и искусство. Речь также идет об участии УССР во внешнеполитической деятельности СССР.