Створення ООН і США - Беттяр, І.О. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюються питання, пов’язані з формуванням громадської думки в США щодо розуміння необхідності створення Організації Об’єднаних Націй та напрямів її діяльності, відображено ряд нових аспектів передісторії виникнення ООН. Освещаются вопросы, связанные с формированием общественного мнения в США в отношении понимания необходимости создания Организации Объединенных Наций и направлений ее деятельности, отражен ряд новых аспектов предыстории возникновения ООН.