Співробітництво М. І. Костомарова в історичних журналах пореформеної Росії - Киян, О.І. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюється діяльність М. І. Костомарова в різних періодичних виданнях кінця XIX ст. Розповідається про обставини публікації окремих творів письменника в журналах, про його непрості стосунки з видавцями і критиками. Показано роль М. І. Костомарова у перетворенні преси в могутній засіб поширення історичних ідей і уявлень. Освещается деятельность Н. И. Костомарова в различных периодических изданиях конца XIX в. Рассказывается об обстоятельствах публикации отдельных произведений писателя в журналах, о его непростых отношениях с издателями и критиками. Показана роль Н. И. Костомарова в превращении прессы в могучий способ распространения исторических идей и представлений.