Більшовики в боротьбі проти впливу реакційної ідеології на пролетаріат (1907—1914 рр.) - Гребенніков, В.М. (Український історичний журнал, 1990)
Розглядаються багатогранна діяльність В. І. Леніна, більшовиків по викриттю реакційної ідеології самодержавства та її вплив на пролетарські маси в роки реакції і нового революційного піднесення. Рассматриваются многогранная деятельность В. И. Ленина, большевиков по разоблачению реакционной идеологии самодержавия и ее влияние на пролетарские массы в годы реакции и нового революционного подъема.