Інтернаціональна природа марксистсько-ленінської партії - Орлов, В.М. (Український історичний журнал, 1990)
Розглядаються питання інтернаціоналістської природи марксистсько-ленінської партії, показано її несумісність з федеративним принципом побудови партії, увага акцентується на небезпеці федералістських тенденцій у сучасних умовах. Рассматриваются вопросы интернационалистской природы марксистско-ленинской партии, показана ее несовместимость с федеративным принципом построения партии, показана опасность федералистских тенденций в современных условиях.