Нестор Махно: звивисті стежки політичного авантюриста (продовження) - Волковинський, В.М. (Український історичний журнал, 1990)
У цій частині нарису йдеться про масову втечу на початку 1920 р. селянських мас з махновського війська. Настирливі спроби «батька» перешкодити розвалу його «армії» не давали бажаних результатів. Незважаючи на всі зусилля, набатівцям невдалося підкорити Махна. В этой части очерка речь идет о массовом бегстве в начале 1920 г. крестьянских масс из махновского войска. Настойчивые попытки «батьки» предотвратить развал его «армии» не дали желанных результатов. Несмотря на все усилия, набатовцам не удалось подчинить Махно.