Соціально-економічне та політичне життя УРСР (середина 60-х—початок 80-х рр.) - Курносов, Ю.О. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюються такі питання, як спроба запровадити господарську реформу, складності й недоліки, що мали місце у сільському господарстві, проблеми соціального розвитку, становище в партійно-політичній сфері, зміни соціальної структури населення, Конституція СРСР 1977 р. і Конституція УРСР 1978 р., згортання демократії, розширення панування бюрократичних сил. Освещаются такие вопросы, как попытки осуществить хозяйственную реформу, сложности и недостатки, имевшиеся в сельском хозяйстве, проблемы социального развития, положение в партийно-политической сфере, изменения социальной структуры населения, Конституция СССР 1977 г. и Конституция УССР 1978 г., свертывание демократии, расширение господства бюрократических сил.