Висвітлення україно-французьких мистецьких зв'язків на сторінках російських журналів кінця XIX ст. - Кураєв, О.О. (Український історичний журнал, 1990)
Автор оцінює повідомлення про україно-французькі контакти в різних галузях мистецтва, які публікувалися в журналах «Артист», «Театральная библиотека», «Искусство и художественная промышленность». Автор оценивает сообщения об украино-французских контактах в различных сферах искусства, которые публиковались в журналах «Артист», «Театральная библиотека», «Искусство и художественная промышленность».