Професор Е. Кальбе в Інституті історії АН УРСР - Асатуров, С.К. (Український історичний журнал, 1990)
З квітня в актовому залі Інституту історії АН УРСР відбулася зустріч членів вченої ради і колективу співробітників інституту з відомим істориком і філософом, автором ряду праць з проблем історії взаємовідносин країн Східної Європи зав. кафедрою історії південноєвропейських та східноєвропейських країн Лейпцігського університету ім. Карла Маркса д-ром іст. наук, проф. Е. Кальбе.