Про місце битви Ярослава із Святополком - Плюта, О.Д. (Український історичний журнал, 1990)
Битва новгородців на чолі з Ярославом проти Святополка — це важлива історична подія: вона започаткувала період піднесення Київської Русі, зростання її значення в тогочасному світі.