Роль О. О. Богданова у підготовці III з'їзду РСДРП - Козицький, М.Ю.; Левенець, Ю.А. (Український історичний журнал, 1990)
Висвітлюється ранній період революційної діяльності О. О. Богданова — філософа, економіста, медика і політика, забутого радянською історичною наукою. Розглядається його роль в історії більшовизму в період 1903—1905 рр. Освещается ранний период революционной деятельности А. А. Богданова — философа, экономиста, медика и политика, забытого советской исторической наукой. Рассматривается его роль в истории большевизма периода 1903—1905 гг.