Реализация игрового подхода к управлению линейными объектами второго порядка - Еременко, И.Ф.; Гурко, А.Г. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто задачу синтезу оптимальної системи керування на основі ігрового підходу. При цьому вважається, що істинний стан об’єкта належить деякій множині можливих станів у вигляді багатогранника. Вирішено проблему обмеження числа граней граничної множини можливих станів для об’єкта у вигляді аперіодичної ланки другого порядку. Показано, що межі граничної множини для зазначеного об’єкта практично збігаються з одним із власних векторів матриці його параметрів. Наведено результати моделювання запропонованої системи керування. The problem of a synthesis of an optimum control system based on the game approach is considered. It is considered that the object’s true state belongs to some polyhedral set of probable states. The problem of limitation of edges number of a limit set of probable states for an object as a second order aperiodic link is solved. It is shown that boundaries of a limit set for this object practically coincide with one of its eigenvectors of parameters matrix. The simulation results of an offered control system are given.