Постановка и решение задачи о рюкзаке с нечеткими данными - Донец, Г.А.; Емец, А.О. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто задачу про ранець з вихідними даними у вигляді нечітких множин. Побудовано її математичну модель. Запропоновано евристичний метод розв’язування задачі. Знайдено оцінку методу, його ефективність підтверджено експериментально. The knapsack problem with initial data given in the form of fuzzy sets is considered. The mathematical model of the problem is built. The heuristic method of solving the problem is proposed. The estimation of the method is found. Computation experiments have confirmed the efficiency of the method.